2002 yılında kurulmuş olan görüntüleme merkezimiz, 2006 yılından bu yana, radyolojik hizmetler dışında, Dental Radyolojide’de hizmete vermektedir. 2010 yılında Bursa’ya kazandırdığımız Cone Beam Volümetrik Dental Tomografi cihazımız ile özellikle Maksillofasyal (çene ve yüz) radyolojide ayrıntılı ve yüzeysel modelleme için kullanılan, kayıpsız imajlar elde etmekteyiz. …
Bu soru gebeliğin sık sorulan sorusudur. Özellikle kadınların artık fazla doğum yapmadıkları ve her doğumun özel bir tecrübe olduğu günümüzde, haklı olarak anne baba bu tetkiki yaptıracakları yeri araştırma içine girmektedirler. Ne zaman, nerede ve kime yaptırmalıyım sorusu cevap aranmalıdır. Ne Zaman yaptırmalıyım? Ayrıntılı Gebelik ultrasonunun 19-20. haftalarda yapılmasını öneriyoruz. Ancak hekiminiz problem olduğunu söylüyorsa farklı haftalarda da…
Son yıllarda tıbbi görüntülemede meydana gelen hızlı değişim, dental görüntülemede de karşılığını bulmuştur. Özellikle implant uygulamaları, gelişen tedavi edici cerrahi girişimler, daha doğru tanı koyma çabaları sonucunda, tomografi günlük kullanıma girmiştir. Dental Cone Beam Bt cihazı, normal tomografi cihazlarında çok daha düşük doz ile görüntü oluşturmaktadır. Elde elde edilen görüntüler, ev pc’leri ile açılıp değerlendirilebilecek…
Mamografi ile Meme Kanseri taraması; Meme kanserinin mamografi (MG) ile taranması ilk olarak 1960’lı yıllarda İsveç’te yapılan alan bazlı çalışmalarla başladı. Bu çalışmaların ilk sonuçlarının mamografik tarama ile, meme kanserinin erken yakalanabileceğini göstermesi üzerine, tarama protokolü uygulanmaya başlamıştır. 1980‘li yıllardan sonra mamografinin faydası anlaşıldığından mamografi taraması, özellikle batı ülkelerinde yaygınlaşmıştır. Yapılan tarama programlarının çoğunda tarama…
Değerli Anne ve Baba; Bebeğin fiziksel özelliklerinin değerlendirildiği bu tetkik, başta kalp olmak üzere diğer tüm organ sistemlerinin incelenmesini içermektedir. Yapılan bilimsel çalışmalarda, ultrasonografi ile yapılan incelemelerde, bebeklerde görülebilecek rahatsızlıkların ancak yarısı tespit edilebilir. 40.haftaya kadar olan süreç içerisinde de bizim gördüğümüz iyilik halinin devam etmesi gereklidir. Özellikle sindirim sistemi, sinir sistemi ve bazı iskelet gelişim bozuklukları…
Değerli anne ve baba. Yakında çocuğunuza kavuşacaksınız. Doğacak bebeğinizin ilk yılı büyüme ve gelişme açısından önemli bir dönemi kapsamaktadır. Çocuğunuzun bu dönem içerisinde bir çocuk hekimi tarafından takip edilmesi ve gerekli inceleme ve tetkikler ile aşılarının yapılması gereklidir. Bu tetkiklerden biriside Doğumsal Kalça çıkığını tespit için yapılan Kalça Ultrasonografi (USG) tetkikidir. Yapılan araştırmalarda sadece muayene yöntemi…