Ayrıntılı Gebelik Ultrasonografisi (2.Düzey Obstetrik USG, 4D USG)

Değerli Anne ve Baba;822016

Bebeğin fiziksel özelliklerinin değerlendirildiği bu tetkik, başta kalp olmak üzere diğer tüm organ sistemlerinin incelenmesini içermektedir. Yapılan bilimsel çalışmalarda, ultrasonografi ile yapılan incelemelerde, bebeklerde görülebilecek rahatsızlıkların ancak yarısı tespit edilebilir. 40.haftaya kadar olan süreç içerisinde de bizim gördüğümüz iyilik halinin devam etmesi gereklidir. Özellikle sindirim sistemi, sinir sistemi ve bazı iskelet gelişim bozuklukları ile idrar yolları rahatsızlıkları geç dönemde de ortaya çıkabilmektedir. Ultrasonografi ile tespit edilemeyen veya küçük olduğu için fark edilemeyen bazı kalp rahatsızlıkları, doğumdan sonra üfürüm sesi kendilerini belli edebilirler. Bebeğinizde temel olarak yaşam ile bağdaşmayacak organ ve sistem rahatsızlıkları aranmaktadır. Genetik bozukluklarının ancak küçük bir kısmı bebekte oluşturdukları fiziksel değişimler ile tespit edilebilmektedir. Bazı rahatsızlıklar ise doğumdan sonra ilk yaşlarda ortaya çıkabilmektedir.

Ailenizde doğumsal veya kalıtsal olabilecek rahatsızlıklar varsa, farkında olmadan gebelik sırasında ilaç kullandıysanız, sigara, alkol veya madde bağımlılığı varsa, akraba evliliğiniz bulunuyorsa, mutlak suretle kadın doğum doktorunuza ve radyoloji uzmanına konu ile ilgili bilgi veriniz.

Ultrasonografi ile elde edilen veriler özel bir program ile analiz edilmekte ve gebenin testleri ve takipleri ile birlikte yeni risk hesaplaması yapılmaktadır. Veriler size renkli çıktı ve CD içerisinde de verilmektedir.

IMG_8884

 

Her gebe için ayrı bir özellik barındıran bu dönem için inceleme sonunda, aileye  ayrıntılı bilgi paylaşımı yapılmaktadır.

Sağlıklı günler dileriz.

Rad.Dr.Mehmet Özer

Radyodiagnostik Uzmanı